|
|
Autor |
Wiadomość |
kamila1988_a
Administrator
Dołączył: 21 Sie 2009
Posty: 157
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Czw 11:09, 10 Wrz 2009 Temat postu: Kuchnia z różnych stron świata |
|
|
Sajgonki
Składniki:
1/2 kg mięsa mielonego
1 cebula
10 dag makaronu żyżowego (nitki)
1 marchewka
2 ogórki kiszone
mały słoki czerwonej papryki
2 op. papieru ryzowego
sól, pieprz, olej
1. Pokrojoną cebulę smażymy na oleju, dodajemy mięso, smażymy i doprawiamy.
2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, studzimy i kroimy w paski dł. 4-5 cm
3. Marchewkę i ogórki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, papryki kroimy w paseczki. Warzywa, mięso i makaron mieszamy i doprawiamy.
4. Papier ryżowy zanurzamy pojedynczo w letniej wodzie, aż zmięknie. Po osuszeniu nakładamy farsz i zwijamy jak krokiety. Sajgonki smażymy z obu stron na złoty kolor. Sajgonki mogą być polne sosem słodko- kwaśnym ( mój ulubiony ) wraz z surówką i frytkami. Do farszu można dodać równie z pokrojone w paski1-2 liście kapusty pekińskiej.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
fitonia
1 Talar
Dołączył: 25 Lis 2011
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Czw 10:33, 01 Gru 2011 Temat postu: |
|
|
Fajny pomysł i przepis ja polecam sushi robi się łatwo w internecie jest pełno przepisów i można uzyć dodatków jakich się chce, można też zamówić sushi z dostawą to jest fajny pomysł na imprezę albo kolację we dwoje no i coś innego zawsze, ja zamawiam sushi [url=http;//www.smakuje.pl/]tutaj[/url]
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
halisali
Dołączył: 01 Maj 2016
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Nie 20:19, 01 Maj 2016 Temat postu: |
|
|
Grecka patelnia mięsno-fasolowa
- 400 g fasolki szparagowej,
- sól,
- cebula,
- łyżka oleju,
- 500 g mieszanego mięsa mielonego,
- pieprz,
- słodka papryka,
- puszka pomidorów,
- 6 gałązek tymianku,
- 2-3 łodyżki cząbru,
- 150 g czarnych oliwek,
- 150 g sera owczego
Przygotowanie:
Fasolkę wrzucić do wrzątku na 5 minut, odcedzić, przelać zimną wodą. Pokrojoną w drobną kostkę cebulę i mięso mielone przesmażyć na oleju przez 4-5 minut. Doprawić solą pieprzem i papryką. Dodać pomidory, 5 łyżek wody i gotować 5- 7 minut. Zioła posiekać, fasolkę poprzekrawać. Zioła, fasolkę i oliwki wmieszać do mięsa. Posypać pokruszonym serem owczym. Podawać z chlebem.
Czas przygotowania: 35 minut
Jedna porcja zawiera: 2310 kJ/552 kcal
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
littlebear
Dołączył: 14 Gru 2016
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pią 12:59, 16 Gru 2016 Temat postu: |
|
|
Ciasteczka z masła orzechowego
Od zawsze marzy mi się być szczęśliwą posiadaczką domowej spiżarni – niewielkiego pomieszczenia z półkami uginającymi się pod najróżniejszymi produktami, stosami słoików z domowymi przetworami, stertami najróżniejszych kasz, makaronów, przypraw. Póki co muszę nacieszyć się jednak posiadaniem zaledwie przepastnej kuchennej szafki pełnej najróżniejszych smakołyków i nieco ograniczać swoją fantazję co do jej zawartości – jednak pewnych rzeczy w mojej mini spiżarce zabraknąć nie może. W gronie wybrańców, dla których zawsze jest miejsce znajdziecie obowiązkowy słoiczek masła orzechowego.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
gRed v1.3 // Theme created by Sopel &
Programosy
|